miercuri, 11 februarie 2009

Traiasca politia romana in caminele ASE-ului...



Ora tarzie in noapte.

Locatie Camin Moxa D, Bucuresti;

Protagonisti: colegii de camera.


Povestea incepe cu o banala petrecere studenteasca in cimitirul din Moxa. Zic cimitir si imi asum acest lucru: nici nu zici ca e camin studentesc. Linistea si pacea sunt la ele acasa. Acest lucru este unul bun, insa cand se mai desfasoara o petrecere studenteasca, adica nu bataie... specific: petrecere studenteasca, sa fie tata lasata sa se desfasoare. Ca nu e in fiecare zi. Daca a fost una azi-noapte de acum cred ca se innoieste anul si alta nu va mai fi.

Bun... neinteresant foarte tare pana acum. Insa partea mai interesanta acum vine.

Un colocatar de-al nostru, de pe etaj cu noi, un pensionar la vreo... 22 ani (+/- 1 an) s-a gandit el mai bine ca si politia ar trebui sa participe la petrecere. Si i-a invitat.

O lege nescrisa a unui camin studentesc spune ca: inainte de a face invitatii si autoritatilor locale, te duci tata si ii "intrebi" pe petrecareti daca vor sa ii invite. Nu faci asa de capul tau, ca nu e petrecerea ta.

Telefon dat, politia romana intra in actiune. 4 oameni ai legii cu sapca si pusi pe treaba, numiti politisti isi fac aparitia la petrecere. Bineinteles ca atmosfera s-a cam tulburat. O petrecere mititica care se desfasoara DOAR in perimetrul camerei (nu pe hol, nu si la alte camere) nu poate decat sa deranje prin muzica. Muzica care se aude destul de incet datorita izolatiei facuta in timpul verii nu e cine stie ce. Un sistem audio 2+1 nu poate scoate extraordinar de mult. Oricat de performant ar fi. Deci un pensionar care are program de somn si medicamente foarte bine stabilit, nu poate face altceva decat sa cheme politia la petrecere. Buuuun.... autoritatile au venit in forta, si-au facut datoria, prin metode specifice au identificat locatarii camerei =)). Au indeplinit toate procedurile necesare pentru identificarea acestora si aplicarea legii. Trecand peste actiunea politiei romane, care altceva mai bun chiar nu are de facut si ancheteaza studenti pentru petreceri unice intr-un camin, colegii mei au devenit si victime ale conducerii ASE-ului.


Bineinteles ca de dimineata, administratia caminelor din Moxa si-a facut prezenta in fata usii noastre. Dupa multe chei in usa pe post de ciocanitoare, dupa mai multe cuvinte spuse cu viteza luminii si neintelese de nimeni, s-a auzit un: "Hai la director!" Era dna lenuta, administratora. Saracii, tristi si suparati ca si politia a participat la petrecere (pe buna dreptate, ca ii sustin in toate) au pornit spre cabinetul directorului departamentului social. Note explicative, mustrari verbale si tot tacamul au venit navala peste ei. Ca sa se arate ca se face treaba in Romania si ca ASE-ul este serios si nu permite o asemenea abatere de la regulamete. =))=))=))
Eu le fac o sugestie simpla: sa se duca sa vada cati din cei care stau in caminele din Moxa (care sunt cele mai ravnite camine) stau pe bune. Ei de mafia caminelor au auzit??? Da, dar nu fac nimic... pentru ca intr-un fel sau altul participa la ea.


Colac peste pupaza: domnul director vrea ca si ceilalti doi colegi de camera, neparticipanti la unica petrecere din Moxa, sa vina in audienta la el. =))=))=)) Intrebarea logica vine imediat: ce sa cautam noi acolo? Unul dintre cei doi clar nu poate sa vina pentru ca nici nu mai stie unde e Moxa de cand nu a mai dat pe aici, dar eu, victima a ASE-ului prin blocarea in lift acum ceva vreme, sunt. Si ma duc tata. Ma duc sa vad care sunt problemele administrative si sociale care ma implica. Si sa vad cum isi desfasoara activitatea si ancheta departamentul social.
Dar tati, ce se intampla cu problemele reale ale caminelor??? CEEE??? Pe cine intereseaza de noi??? Ca sa scrii un mail trebuie sa te rogi sa nu fie foarte multi in camin care sa navigheze pe Internet si multe altele... Dar cu lifturile care sunt sicrie urcatoare, ce se intampla??? Dar nu, la noi in Romania, respectiv la noi in ASE se rezolva cu mare seriozitate si promptitudine o petrecere din camin. Ce naiba sa analizezi si sa pierzi timpul, nu stiu. O seara in care s-a dat muzica mai tare. ATAT. E, atatul asta reprezinta o munca intensa pentru cei din ASE. Tata, lasa-ne. In orice camin se dau petreceri. In Moxa nu se da si atunci cand se da cate una se cheama politia? Da. Dar politia alte treburi mai importante nu are??? Ba da, dar nu le face... Uite un exemplu simplu: ce a facut politia romana in cazul dublului asasinat de la Brasov??? NIMIC... Asta e un exemplu foarte mediatizat dar care arata foarte bine si foarte evidentiat ce face politia romana: NIMIC.
Scandalul incepe cand politia ii pune capat!!! Foarte corecta zicala.
C.I.

2 comentarii:

Lucian spunea...

nota 10 pt articol!
avertismente scrise nu ati primit?
Te intreb Pentru ca noi am facut o petrecere in moxa C, impropriu spus petrecere, pt ca nu aveam muzica ci doar eram iesiti din toate camerele de pe un palier si stateam la o vorba si un vin, si a venit politia, sunt 99.9% sigur k aia de la poarta i-a chemat, a dat amenda la 2 persoane, de 2 milioane fiecare, eu mi-am luat averitsment. Gaborii erau prosti de au lasat miros 3 zile in camin dupa ei, nu se putea vorbi cu ei in nici un fel. sa incerc sa reproduc un moment din "dialogul" cu ei:
"P: de ce ati inceput sa vorbiti asa cand am venit noi, mai ca tipati, trebuie sa vedeti politia ca un prieten al vostru
EU: dar nu am vorbit urat, nu v-am zis nimic, decat ca stam mai multi colegi de vorba si nu deranjam pe nimeni ca suntem toti de pe culoarul asta....
P: ma tu nu imi zici mie ce ai vorbit ca stiu
EU: bine, vorbind acum ca oameni, ca ati spus....
P: in primul rand eu sunt politist, nu vorbesc in calitate de om ( =)) )am o haina pe mine, nu o vezi?"
am inteles pana la urma ca ei sunt politisti, nu oameni, i-am lasat sa isi faca treaba! eu am luat doar avertisment pentru ca am avut curajul sa semnez procesul verbal cand inca nu era completat amenda/avertisment, am zis ca ce o fi o fi, daca imi iau 10 milioane si asa nu le platesc. dar de notat profesionalismul!!!

Trecem acum la partea cu conducerea caminelor ASE:
am dat si noi nota explicativa, am primit si noi minutele de sanctiuni verbale necesare in birul d-lui Cernea, am primit si avertisment scris din partea departamentului social, cu mentiunea ca la urmatoarea abatere sanctiunile pot ajunge pana la excludere din camin. Ce ma calca pe nervi e faptul ca nimeni de acolo nu a inteles ca nu tulburam linistea nici unui coleg de camin, toti de pe acel palier eram iesiti si vorbeam, cam multa lume ce e drept. Sa intrebe pe toti din camin daca au auzit vreun zgomot de la "cheful" nostru. Am deranjat-o doar pe aia de la poarta care probabil nu putea dormi! In plus a trecut si in registrul ei evenimentul, cu alte cuvinte ne-a dat biletul la spectacolul din biroul d-lui Cernea. Acum as putea sa ii fac reclamatie ca erau si persoane din afara caminului(era venit un prieten care a avut ghinionul sa primeasca amenda, deci cu procesul verbal poate proba ca se afla la ora 3 noaptea in camin!). Cand a intrat (pe la 1) doamna care ne asigura paza i-a zis un respuectus BUNASEARA, nu l-a intrebat nimic despre unde merge, ce face, sau DOAMNE FERESTE sa ii interzica accesul in camin, conform regulamentului. Cred ca ii voi face reclamatie, cu toate ca nu vreau sa imi pun mintea, dar totusi ma mai gandesc la acest aspect.

In incheiere as vrea sa zic, totusi, ca nu toti politistii sunt la fel. La unele chefuri precedente, si-au facut aparitia, au observat pe hol cele 2 mese: una cu jetoane si carti si alta ce muuulte sticle de bautura si o narghilea, muzica la un volum destul de ridicat, dar nu au facut decat sa ne atraga atentia sa nu producem stricaciuni caminului si sa nu incepem vreun scandal, apoi ne-au salutat cu memorabilul: ”Sper sa nu ne mai vedem seara asta, baieti”. Tot respectul pentru acesti politisti, pe care nu i-am mai vazut.

Anonim spunea...

miti

nota 10 pentru articol si nota 10 pentru lucica care a avut curajul sa semneze procesul verbal.oricum e stiut ca luci are pile la domnu cernea ca e un client mai vechii si eu zic ca luci nu pateste nimic ca el e mana in mana cu cernea:)) nu-i asa lucica:))
citez o discutie intre cernea si lucica"C- nu ma intrerupe u pe mine
L-ba va intrerup ca am dreptate
C-bai baiatule nu fi nesimtit:)):)):))