joi, 26 februarie 2009

Aceeasi Blonda confuza... oare e tot a noastra???


Hmmm... cand stau si ma gandesc despre ce vreau sa scriu... ma intreb multe...

Pentru unii titlul pare, clar, destul de sugestiv. Sunt la fel de sigur ca si multe zambete, rasete, grimase mai mult sau mai putin favorabile... pentru subiectul tratat.

Insa vreau sa linistesc pe toata lumea si sa spun ca nu este decat un simplu update al unui mai vechi articol de pe acest blog.

Desi in ultima vreme s-a vazut ca profilul blogului a tins catre ceva diferit de ceea ce spun in acest articol, tin sa mentionez ca si acesta tot din viata mondena si lumea in care traim face parte... insa pentru un numar restrans de persoane.

Viata mondena se desfasoara si intr-un perimetru mai restrans, nu numai la televizor. De exemplu, in caminele studentesti (mai ales ale ASE-ului) exista mai multa viata mondena decat poate sa "produca" Monishcuta Columbeanu, sor'sa, Naomi, Nikita, Sexy Braileanca, Ogica sau mai stiu eu care vedeta sau diva de pe la noi.

Dive, vedete si staruri sunt peste tot nu numai la televizor sau in presa de scandal. :D

Blonda confuza a ramas in continuare la fel. As tinde sa cred ca e putin mai mult... De la ultimul articol in care o trimiteam cu tupeu la munca pe timp de vara, multe lucruri s-au schimbat destul de mult. Prietenie, amicitie, ura, dispret, cearta, mahala, repros, prostie, inconstienta, sunt doar cateva dintre cuvintele care caracterizeaza perioada ce a trecut. O perioada urata. Urata pentru ca ne-am facut-o cu mana noastra. Ceea ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual.

Spuneam ca totul a ramas la fel, cu mici schimbari bineinteles. Dar fondul e acelasi: blonda confuza si putin aeriana, cu acelasi cap in nori... Spun asta pentru ca atat de putin isi cunoaste oamenii de langa ea, incat imi venea sa o bat uneori... Pentru ea sunt una si aceeasi un prieten si un amic, un dusmna si un om oarecare. Nu bat campii cand zic asta. Lunile ce au trecut m-au facut sa cred asta cu toata inima mea... Insa lucrul care ma mai bucura din cand in cand este acela ca ea orice ar face nu gandeste mai in profunzime: arunca vorbele si faptele ca un jucator de table care isi arunca zarurile. Nu conteaza catre cine o face, nu conteaza ce zice. Este unul si acelasi lucru. Aceasta nepasare este buna acum, cand prea putine te pot afecta, insa mai tarziu iti poate fi aproape fatala. Zice ca scoala vietii care o are ii este buna, insa mai nimic nu cred ca a invatat din ea.

Situatiile in care a fost pusa in ultima vreme a aratat un caracter care ii este caracteristic doar in situatiile dificile (si asta e bine) insa schimbarea totala care o sufera nu este deloc previzibila. Un lucrusor bun in relatiile interumane care nu implica oameni apropiati. Insa cand vine vorba de prieteni, ar trebui sa se schimbe multe. De multe ori eu si alte cateva persoane am fost acuzate ca nu stim ce inseamna o prietenie. Insa as vrea sa ii aduc aminte ca o prietenie nu inseamna sa stii toate inainte de a se intampla. Este decizia fiecaruia daca iti va spune anumite lucruri. Si ti le va spune, dar poate nu atat de repede pe cum crezi tu.

Spuneam mai sus ca anumite cuvinte ar caracteriza perioada care a trecut. Nu mi le retrag si as vrea sa ii spun blondinei ca, in ciuda a ceea ce ea crede, oamenii de care s-a descotorosit cu atata usurinta sunt cei care tineau, tin si poate vor tine foarte mult la ea. Sunt acei oameni care daca nu au mai vorbit cu ea de mult timp inca mai intreaba de sorta ei si li se face dor de ea, sunt acei oameni care au fost alaturi de ea atunci cand a avut nevoie. Si stie asta foarte bine. Sunt acele persoane pe umarul carora a plans cand simtit si cu care s-a bucurat cand a fost cazul. Insa doar O situatie nu schimba cu nimic sentimentele si trairile celor de langa ea.

Acum nu face nimic altceva decat sa isi schimbe viata si sa caute multe la cei care nu totdeauna au simtit cu adevarat prin ceea ce a trecut ea. Asta s-a intamplat si cu ceva timp in urma cand ea era capabila sa faca diferenta de perceptie intre cineva si restul lumii. Dar pana la urma asta a iesit la iveala. Blondo, incearca sa vezi si dincolo de aparente, pentru ca astea de cele mai multe ori inseala. Poti sa o iei ca pe un sfat prietenesc, sau doar ca pe un sfat. Daca pentru tine totul s-a schimbat intr-o singura zi, incearca sa intelegi ca legaturile sudate in timp se rup deloc sau foarte greu. Dar in timp si dupa multe incercari "frauduloase". O situatie de incercare sau de trezire la viata nu inseamna un sfarsit. Trebuie sa intelegi asta. Ceea ce s-a sudat in 2-3 ani, se rupe greu. Cuvintele astea le spun eu, dar le mai gandesc si multi care sunt "de-ai nostrii".

Ia vezi, asta ar schimba cu ceva mentalitatea ta de acum??? Intrebarea din titlu ramane deschisa pentru aceeasi blonda...

C.I.

Niciun comentariu: