duminică, 4 mai 2008

Welcome back!!!


Este sambata seara in caminele din Moxa. Se simte deja ca vacanta s-a terminat. A trecut si Pastele, a trecut si 1 Mai, a trecut si un week-end de relaxare totala si stai si te intrebi: "Doar atat?"
Trece frate timpul cu o viteza inimaginabila. Stati si ganditi-va daca atunci cand erati mai mici, timpul trecea la fel de repede! Imi aduc aminte cand stateam prin casa, mai ales de sarbatori, si chiar aveam timp sa ma bucur de ele. Aveam timp ca sa fac mult mai multe lucruri si stiu ca aveam timp sa pierd timpul.
Zilele anilor care incep cu 200.. ne ofera in schimb foarte putin timp. Lasand la o parte faptul ca am crescut cu totii si ca avem mai multe griji fata de atunci cand eram mai mici, ma gandesc ca acum ma trezesc, fac cateva chestii (sau de cele mai multe ori fac multe chestii) si vad ca nu mai ete soarele sus pe cer. Foarte ciudat. Ziua are tot 24 ore, saptaman tot 7 zile si anul tot 365(6) zile. Insa trecerea secundelor s-a schimbat radical. Vorbesc cu parintii mei si imi spun ca atunci cand erau si ei putin mai tineri, nu trecea timpul asa de repede. La fel ca si noi si ei aveam mult mai mult timp in timpul zilei. Acum abia ai timp sa te trezesti, sa mananci ceva, sa faci cateva lucrusoare, sa mai umblii pe ici pe colo, ca a si trecut timpul si a venit noaptea. Asta nu cred ca ar fi vreo problema tinand cont ca multi au si viata de noapte destul de agitata.


Dar revenind la "Viata de camin", spuneam mai devreme ca vacanta noastra de Paste s-a cam terminat: mai avem o zi. Au inceput multi sa apara prin camin (deja se simte agitatie pe holuri, se simte un miros vag de sesiune care cred ca se va accentua odata cu trecerea zilelor si care va trece cu siguranta dupa 8 iunie), prietenii incep sa se adune de prin toate colturile tarii concomitent cu povestile lor de vacanta, iar vremea de afara incepe sa se strice (o alta dovada ca vine sesiunea). Desi multi dupa lungi drumuri abia ajung prin camine, unii au venit ca sa aiba de unde pleca. De exemplu un coleg de camera care a ajuns la Bucuresti pentru a pleca azi dimineata la munte. Foarte frumos din partea lui. Maine deja toata camera va fi plina si nu vei mai avea unde sa arunci un ac.


Daca tot vine lumea prin camine, va veni, incet, incet si inspiratia mea. Cum vorbesc mai mereu despre "Viata de camin" ca si o paralela cu viata de pe Marte, cei mai multi dintre protagonistii ei abia de acum se vad. Multe din lucrurile care s-au intamplat inainte de vacanta asta foarte scurta s-au schimbat in bine... sau in mai rau... Si cand spun asta ma refer la cei care imi sunt sau nu alaturi, ma gandesc si la noile intamplari din viata Blondei noastre... Confuze si nu in ultimul rand la toti ceilalti pe care vreau sa ii fac cunoscuti prin intermediul acestui blog (fiecare cu o poveste mai mult sau mai putin haioasa, frumoasa sau urata).


SI VIN CU FORTE PROASPETE.



Be right back...



C.I.

Niciun comentariu: