duminică, 4 mai 2008

Despre muzica...sau doar un tip de muzica


Un subiect foarte delicat in zilele noastre este muzica. Am deschis acest articol cu un videoclip relativ nou dar care, mie personal, imi place foarte mult (si sunt sigur ca sunt mai multi carora le place).


Sunt foarte constient de faptul ca in lumea asta se asculta foarte multe genuri de muzica, dar la fel de constient sunt si de faptul ca fiecare are dreptul sa asculte ce fel de muzica vrea. Mi se pare o foarte mare tampenie ca atunci cand afli ca cineva asculta alt gen de muzica decat asculti tu, sa il/o marginalizezi.


Am observat ca in ziua de azi exista un trend ascendent al celor care afirma sus si tare ca sunt rock-eri si ca ei asculta doar muzica rock. Chiar nu stiu ce sa mai zic. Dar si daca nu asculti muzica rock, ce se intampla? Am observat ca daca nu esti rock-er, nu mai esti la fel de bine "privit". Nu conteaza ce altfel de muzica asculti, daca nu esti rock-er nu e de bine. Si ce e de facut cu cei care asculta house, latino, sau orice alt gen de muzica? Cumosc persoane care in urma cu cativa ani ascultau alta muzica in afara de rock. Toate bune si frumoase pana cand a ajuns la facultate in frumoasa noastra capitala, Bucuresti. Nu au trecut mai mult de 3-4 luni de zile ca baiatul nostru a trecut brusc pe rock fara a mai recunoaste ca a mai ascultat si alte genuri de muzica. Se observa faptul ca cica ai fi COOL daca ai asculta rock. Nu mai spun ca pe langa toate acestea se mai adauga si o schimbare in credinta lor aparand o urma de indoiala asupra existentei lui Dumnezeu. Nu stiu ce le "zice" rock-ul asta, nu stiu ce le "face" rock-ul asta de ii schimba complet pentru a fi COOL si "in randul lumii".


A asculta muzica inseamna a asculta absolut tot ce iti place. Nu trebuie sa asculti o muzica doar pentru a fi in trend. In trend poti fi cu altele: cu moda, cu ultimele tipuri de frizuri, dar (dupa parerea mea) nu cu muzica. Muzica reprezinta mai mult decat o tendinta.


C.I.

Niciun comentariu: