sâmbătă, 12 aprilie 2008

Blonda noastra... Confuza




O sa se intrebe toata lumea care citeste, cine este Blonda?...



Ma, Blonda, in primul rand, e o blonda ca toate celelalte pe care le cunoasteti. Si acum ca am zis asta trebuie sa neg mai multe chestii:


1. Nu face parte din bancurile cu blonde! Chiar daca toti ar spune ca toate blondele se gasesc in bancuri, ei bine, ea nu face parte din niciun banc... Ea este unica...


2. Vocabularul blondei este unul nemaintalnit... asta o spun gandindu-ma la o fraza celebra de-a ei: "Anu' intaiiiiiii?" (prietenii stiu de ce)!

3. Totul nu se rezuma la sex... ci ABSOLUT TOTUL se rezuma la sex! ( e adevarat ... orice impacare si chestii de genu... tot prin sex se rezolva )!

Am hotarat ca pe acest blog sa incep o noua "Viata de camin". Asta va fi ca un roman cu personaje "absolut fictive" dar care, poate, au respondenti in viata reala.

M-am gandit sa ii dedic acest articol pentru ca ea are nevoie de ajutor. Nu stiu la ce ajutor va ganditi voi cititorii, dar eu o sa va edific: ea iubeste un anumit baiat pe care il vom numi in continuarea acestui articol Anonimus.

Cand deschid acest subiect deja imi vine sa o iau razna gandindu-ma la ce fel de relatie au avut cei doi pana acum. Spun ca au avut o relatie pentru ca cei doi, momentan, sunt despartiti. Chiar daca acest lucru a survenit NU din cauza ei, ca de multe alte ori, ea nu ar avea nimic impotriva pentru a se impaca.

Acum ca tot am spus clar si concis problema Blondei noastre, as vrea sa ii descriu imaginea pentru a va da seama cine este.


Cred ca v-ati dat cu totii seama cine este Blonda noastra. Orice asemanare cu personajul din imagine este pur intamplatoare......... dar si adevarata.
Voi incepe aceasta caracterizare ca un fel de povestioara in care normal personajul principal este Blonda. Totul a inceput cand l`a cunoscut pe acest baiat ... cu care la inceput s`a inteles foarte bine din spusele ei. Toate bune si frumoase pana cand acesta a inceput sa se poarte aiurea cu ea , sa fie rece, sa o jigneasca... etc... cu toate aceastea ea s`a apropiat printr`un mod ciudat de el , chiar ajungand dupa cum spune ea in prezent - sa il iubeasca (multi o sa zica ca e ceva de moment... sincer asta e si parerea mea). La varsta asta se ajunge foarte usor la cuvantu asta: "te iubesc"... dar multi nici nu au habar ceea ce inseamna. O definitie data de majoritatea tinerilor din ziua de azi ar fi : " Iubesc atunci cand ma gandesc la cealalta persoana, simt nevoia sa o/il vad mereu , sa stau mereu langa el/ea, mai pe scurt sa facem absolut totu` impreuna ". FALS, TOTAL FALS - daca se intampla asa dupa maxim 1-2 luni ti se ia de tot... vezi o fata/un baiat in club... muzica... ceva alcool... pun pariu ca nu te mai gandesti tu nici la naiba. Intradevar exista si exceptii... dar foarte foarte putine... si nu cred ca aceste exceptii se gasesc in povestioara noastra.
Sa revenim la povestea noastra... au continuat ei povestea asta a lor... pentru Blonda cel putin toate bune si frumoase. Pana la urma acest baiat s`a plictisit de asa zisa relatie... si i`a pus capat. Blonda normal ca a continuat sa il caute... pana cand si`a dat seama ca nu mai are rost... a incercat sa uite povestea asta... dar normal ca nu a reusit... dovada ca dupa o perioada de timp aceasta a sunat`o, iar Blonda noastra normal ca fara nicio ezitare si nu stiu din ce motiv a acceptat sa se impace cu el , motiv care pentru unii este un mister. La fel a descurs relatia... toate bune si frumoase, dar normal ca ceea ce e frumos nu tine mult... si dupa cum cred ca va`ti gandit el s'a plictisit iar de ea si s`au certat. Numai ca de data asta printr`o faza injositoare. Mult prea injositoare pentru o fata as spune. Nu asta conteza foarte mult... conteaza in special ca Blonda crede ca inca il "iubeste" pe acest baiat.
Noi incercam, un mic cerc de prieteni, sa ii deschidem ochii Blondei, sa vada si ea ca viata nu se rezuma la un singur baiat... mai ales la varsta asta. Nu vreau sa incep cu sfaturile, pentru ca as incepe sa insirui multe porcarii pe care sigur le`a mai auzit. Oricum ea stie ca orice ar face si orice decizie ar lua, noi suntem alaturi de ea... Desi baieti ca acest Anonimus, nu merita fete ca Blonda, care sunt la locul lor.
In prezent aceasta relatie s`a terminat... dar nu pot sa bag mana in foc ca daca maine Blonda ar primi un telefon... nu ar accepta sa se reimpace. Ar face mare greseala daca ar face asta... dovada ca acest baiat a facut 2 mari greseli :
1. A incercat sa o indeparteze de prietenii ei... si aici nu vorbesc de baieti (ca poate ar fi cat de cat PUTIN normal)... ci si de cea mai buna printena a sa. Mi se pare cel mai banal sa ii ceri prietenei tale sa nu mai vb cu X si cu Y pe care ea ii cunoaste cu mult timp inainte sa te cunoasca pe tine. O alta chestie care ar fi... daca tu ca baiat o indepartezi pe ea de prietenii ei si sa zicem ca reusesti, ea ce face atunci cand se desparte de prieten??... normal regreta tot... si incearca sa revina la vechile amintiri, dar normal ca nu va mai fii totul ca inainte.

2. Acest baiat a reusit sa ii gaseasca intr`un fel "punctul slab" al Blondei... si normal ca face ceea ce vrea din aceasta fata. Aici multi o sa ma contrazica... dar sa fim seriosi... un baiat nu are o fata sub proprietatea lui (nici casatoriti) si nu poate sa ii ceara fetei "sa danseze" dupa cum ii canta el in Romania anului 2008. Intradevar nu sunt io in stare sa judec pe cineva... dar nu se poate ca o persoana sa nu aiba demnitate... si mai ales o fata... dupa cum stim ca in multe dintre situatii fetele sunt mai orgolioase decat baietii. Dar Blonda din pacate isi arata demnitatea cu cine nu trebuie, exemplul cel mai bun fiind ca, atunci cand suntem intre prieteni se fac mici glume si totul degenereaza in alte certuri si suparari fara rost.


Nu stiu ce credeti voi... dar aceasta povestioara trebuie sa ne dea mai multe de gandit... ca de aia avem o viata in fata, sa invatam din greseli, ale noastre cat si mai mult din ale celor din jur. Dar cand vedem ca in jurul nostru se intampla astfel de nedreptati, stam si ne putem o intrebare: "De ce frate unele fete sunt asa de naive si de ce nu se gandesc si ele ca multi baieti - are balta peste"! Nu zic sa umbli din floare in floare... dar nici asa... sa te opresti la primul baiat pe care nici macar nu stii sigur daca il iubesti si mai si stai si inghiti multe ca, vezi Doamne il iubesti. O alta nedreptate pe care am dedus-o io cu prietenii tot din aceasta povestioare este: "De ce oare baieti, ca Anonimus din povestea noastra, sunt asa norocosi si au parte de astfel de fete ca Blonda, o fata la locul ei"??? ... asta o sa fie o intrebare cu care vom ramane toata viata. Si cred ca atunci cand Blonda o sa gaseasca un baiat care o merita cu adevarat nu o sa isi dea seama, si o sa se poarte foarte rece cu el ( datorita fostei relatii ) si nu o sa stie sa il pastreze langa ea...

Si uite asa tragem o concluzie din toata povestea noastra... nedreptatea intr`o relatie are prioritate. Foarte rar ai sa intalnesti ca ambii parteneri sa simta aceleasi sentimente intr`o relatie (chestia asta e dovedita, ca nici intr`o casnicie nu se intampla asa mereu)... si asta este si adevarul... nu poti cunoaste persoana de langa tine. Traiesti o viata langa un om si nu iti dai seama ce fel de om este. Dar sa nu deviem prea mult de la subiect... un lucru trebuie sa tinem minte... sa ne traim viata... ca de aceea se spune ca avem una singura si trebuie sa exploatam fiecare minut din ea.
Asa ca de ce sa nu punem mana pe o bere , 2 , 3 si sa vedem altfel persoanele :) (stiti ca asa se zice... ca vezi altfel lucrurile cand bei alcool).

Iar in final as vrea sa inchei cu un citat pe care nu o sa spun carui autor ii apartine... dar o sa fie inclusiv DEDICAT BLONDEI NOASTRE CONFUZE:
" Fiecare lucru are frumuseţea lui, dar nu oricine o vede."



C.I. & D.C.F.

Niciun comentariu: