marți, 24 martie 2009

Cu intarziere... dar cu aceeasi scarba



Stiu ca asta s-a intamplat cu ceva zile in urma, insa acum am avut ocazia sa vorbesc despre...
Se face ca la noi in Romanica, s-au gandit niste scelerati mintali in adevaratul sens al cuvantului, sa faca mici modificari la Codul Civil si anume:
Agenţia de Monitorizare a Presei (AMP) a atras marţi atenţia asupra unei prevederi din proiectul noului Cod civil, care, în opinia acestei ONG, ar împiedica difuzarea emisiunilor de pamflet politic. „O altă atingere adusă vieţii private este considerată: utilizarea numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană în alt scop decât informarea legitimă a publicului” (art. 80 litera i). Din această prevedere înţelegem că o emisiune de tip pamflet politic şi social cum ar fi „Divertis Show”, „Cronica cârcotaşilor”, „Mondenii” nu mai pot avea loc pentru că folosirea asemănării cu un prim-ministru sau preşedinte nu mai sunt posibile”, consideră AMP într-un comunicat difuzat marţi.
Citat Cotidianul, 18 martie 2009.
Daaa... deci intr-o tara libera, moderna, EUropeana, civilizata, asa ceva este posibil. Ba, deci astia nu sunt zdraveni deloc. Cum nu le convine cand mai rade unul sau altul de ei, cum intervin la latura legislativa. Este adevarat ca ei au puterea asta, dar, fir-ar ea a dracului de putere, nu noi le-am dat-o? Cand au vazut si ei ca asta ne mai bucura si pe noi romanii, s-au hotarat sa ne taie si macaroana asta. Cum sa faci asa intr-o tara EUropeana??? Cine dracu' sunt ei ca sa te ingradeasca in halul asta? Sunt Dumnezeu pe pamant??? Fi-le-ar puterea de cap sa le fie ca tot noi le-am dat-o... Aici intr-un fel sau altul ne-o platesc, insa nu cu aceeasi moneda cu care i-am investit noi in putere.
A inceput de mult timp sa mi se faca scarba de ceea ce vad in jurul meu, insa vad ca astia tin mortis sa ni se ia de tot de tara asta... Cat o sa mai furati ma din ea??? Cat o sa mai faceti ce vreti voi din ea??? Cat a facut si Ceausescu, doar pana ce a murit. Inca nu i s-a luat romanului chiar de tot, dar nu mai e mult pana atunci... tare va mai meritati soarta lui Ceausescu... TOTI, TOTI, TOTI. Va puteti numi orice, numai oameni nu. Animale, scarbe, jigodii, lepre si lista poate continua la nesfarsit. Nu mai e mult si pana si amaratele astea de idei liber exprimate pe o pagina de internet vor deveni istorie. De ce? Pentru ca atenteaza la imaginea bravilor nostrii conducatori, pentru ca asta sunteti: o imagine, fara fond. In spatele imaginii pute de iti stramba nasul. Sa va fie rusineeeeeeeeee... o sa ajungem o tara in care sa ne fie frica sa mai deschidem ochii dimineata pentru ca si asta va fi ilegal. Nu mai vorbesc aici despre legea lu' "Big Brother", ca scarba imi va provoca voma... si mi-e mila de laptopul asta.
Romanului ii este scarba si de umbra lui.
C.I.

Un comentariu:

ORGANIZATOR ZBB spunea...

Salut. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB-2009.RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii. Fiecare blogger inscris va primi cadou, saptamanal o invitatie de doua persoane la Eurocinema. Te asteptam
Multumim.