marți, 10 iunie 2008

A inceput vara... haaaaaai la munca :)

De vreo cateva zile incoace miroase bine de tot a vara in Bucuresti. Si cum sesiunea de vara a luat sfarsit de ceva vreme, toata lumea se gandeste la vacanta de vara (la studentii de la ASE dureaza 4 luni de zile).

Si cand vacanta se instaleaza in viata noastra, nu ai decat vreo 3 optiuni mari si late: fie pleci acasa, fie stai in Bucuresti pe banii parintilor si te distrezi, fie muncesti si te distrezi pe banii tai. Cei care au suficienta maturitate, iau o decizie favorabila mai ales viitorului lor: se angajeaza frumos in Bucuresti si se apuca de munca. O prima experienta de genul asta am avut-o inca din anul I, iar acum in vacanta dintre anul II si III pot sa ma mandresc cu ceva experienta in campul muncii.

Vara asta am reusit ceva ce nu am reusit niciodata, cred. O parte din gasca mea, lucreaza in acelasi loc cu mine. Foarte tare frate! Toti au avut maturitatea de a incerca un loc de munca... pana si cei/cele care nu dadeau deloc senzatia ca ar fi putut munci vreodata. In ciuda multora, chiar s-au apucat de munca. Si credeti-ma ca le merge foarte bine.

Ceea ce vreau sa scot in evidenta este ca desi nu dau senzatia ca pot, unii chiar sunt capabili de lucruri normale de care toti putem fi mandrii. Nimeni nu poate cunoaste indeaproape toate calitatile sau defectele celor din jur ci doar poate sa cunoasca suficient de multe. Iar capacitatea si posibilitatea de a muncii nu depinde decat de vointa si nicidecum de maturitate. Ideea e ca pana la 18/19 ani cand ai intrat la facultate, tot ai stat pe acasa, asa ca o vara in Bucuresti petrecuta cu prietenii nu este nimic altceva decat o adevarata distractie. Sa muncesti tu pe banii tai, sa iti cheltuiesti tu fiecare banut muncit de tine... este o senzatie foarte placut. Este o experienta extraordinar de frumoasa.

M-am gandit sa scriu acest post pentru ca multi se feresc de munca din timpul verii ca dracul de tamaie. Unii fug acasa la mamica de parca pana acum, ar fi copilarit undeva in padure, departe de familie. Tocmai aceasta fuga acasa si aceasta fuga de munca reprezinta, mai degraba, o dovada de imaturitate. Nu faptul ca pana acum nu ai muncit si acum te-ai gandit sa faci pasul asta, fara sa mai ai experienta in domeniu.

Munca este rodul civilizatiei, nu baza ei.


C.I.

3 comentarii:

Anonim spunea...

blonda oricum e mult mai capabila decat tine,si chiar daca are ceva restante este de admirat cata vointa are sa le ia pe toate

Ionut... spunea...

da de unde stii u cat de capabila e blonda??? dc nu iti dai numele daca esti asa sigur(a) de ceea ce spui??

Ionut... spunea...

daca era mult mai capabila decat mine, iti spun eu ca si tragand mata de coada cu fostii ei prieteni, nu isi facea restante... iar asta cu vointa...nu se stie cat o tine